פגיעות מיניות בטיפול רפואי ופסיכולוגי
פנייה לטיפול רפואי מגלמת בתוכה הסכם נסתר, בו המטופלת שמה את בריאתה בידי המטפל (בין אם מדובר ברופאים, אחים, פסיכולוגים ומטפלים) מתוך הנחה שהמטפל יפעל בשיקול דעת מקצועי, אובייקטיבי וזהיר. כאשר הסכם נסתר זה מופר, הקשיים הפיזיים והנפשיים הנגרמים למטופלת או המטופל עלולים להיות בלתי הפיכים, מצלקים ומשני חיים.
הסכם זה מקבל משנה תוקף כאשר מדובר ברופאים העוסקים בתחומים החודרים למרחבים האינטימיים השמורים ביותר שלנו: גניקולוגיה, רפואה פנימית, פסיכולוגיה, פסיכיאטריה וכיו"ב. פעמים רבות דווקא בטיפולים אלה, בהם הצורך להרגיש בטוחה ונינוחה הוא חיוני לרווחתנו ואף לקבלת טיפול ראוי, אנו נתקלות בהתנהגויות שליליות בקשת שבין קרירות, חוסר אכפתיות והשפלה ועד הטרדה מינית ואונס.
על-אף שייתכן כי התרגלנו למצב זה ולתפיסה כי "אין מה לעשות", המציאות בפועל היא שרגשותינו תקפים, ואף ייתכן כי החוק מאחורינו. חוק זכויות החולה, החוק למניעת הטרדה מינית, עיקרון ההסכמה מדעת וחוקים נוספים עומדים יחד כדי להגן עלינו במקרים של פגיעה מצד מטפל.
במידה ואת מרגישה כי רופא/ה או מטפל/ת אחר פגע בך מינית – יש מה לעשות. ייתכן כי קיים אצלך חשש לצאת נגד המערכת והאדם שפגע בך, אך חשוב לנו לבהיר כי במידה ותבחרי לפנות אלינו – נלווה את התהליך (בין אם הפלילי או האזרחי) ברגישות ונחישות. עו"ד רותם אלוני-דוידוב, מקימת המשרד, היא מעורכות הדין החלוצות בארץ בייצוג נשים נפגעות עבירות מין. יחד איתך, נפעל כדי למצות את הדין עם אלה המרשים לעצמם לפגוע בגופך וזכויותיך באצטלה של הליכים רפואיים או מקצועיים.
נפגעת מרשלנות רפואית?
נפגעת במהלך טיפול רפואי או אשפוז?
יש סיכוי שהפגיעה הינה תוצאה של רשלנות רפואית.
זה הזמן לייעוץ משפטי!